School van toen in Gent GEWE

Op vrijdag 20 april zijn we met onze klas op uitstap geweest naar de ‘School van toen’ in Gent. We konden ons helemaal inleven in het schoolleven van vroeger: we kwamen terecht in een klas van vroeger met een heel strenge meester: beleefd zijn, armen gekruist, meester groeten, flink meewerken, opletten, … We maakten kennis met de ‘straffen’ van vroeger: ezelsoren, lange tong, … En wie flink was kreeg een goed punt! Als je genoeg punten had gespaard, kreeg je een cadeautje (bv. een sticker)                                    Enkele belangrijke begrippen die we goed moesten onthouden: lineaal, schort, stofjas, inkt, leesplank, pennenstok, griffel, lei, wandplaten, …

Van zo goed op te letten, hadden we honger gekregen. Na het eten konden we kennismaken met de spelen van vroeger: rekkertje, tollen, hoepels, steltenlopen, hinkelen, bikkelen, .. Dit was een fijne ervaring!

Na deze spelen kregen we in kleine groepjes een bundeltje met opdrachten mee. We gingen op pad in het museum om een antwoord op de vragen te zoeken. Ook dit hebben we goed gedaan!

Daarna keerden we terug naar school. Aangekomen op school mochten we op de gocarts rijden. Wat een TOP dag!!